Ansökan om Ex-gratia har lämnats in

Det har varit många turer.

Först besvikelsen över att advokaten gick från att jobba pro-bono ( gratis) till att tycka att ärendet blev så stort att han inte kan ligga ute med så mycket pengar.

Jag förstår honom. Klart han ska ha sina pengar och kanske får jag göra en avbetalningsplan och betala honom, resten av mitt liv.

Under rättegångarna sa han att vi inte behövde oroa oss över statens rättegångskostnader ( ifall vi förlorade) eftersom dom inte brukar driva in det i sådana här fal

I mitten av oktober (2016) kommer så en räkning där vi krävs på ca 220´000 kr och dessa ska vara betalda senast 7 november.

Vi har alltså ca 3 veckor på oss att arbeta in fler hundra tusen.

Det kändes som att allt jag kämpat för föll sönder.

Under några dagar hade jag snudd på självmordstankar.

Eftersom politikerna bestämt att vi som är placerade efter 1980 inte ska kunna söka ersättning om vi blivit felbehandlade ( vanvårdade, våldtagna,slagna) kunde inte heller Staten ge oss Ex-gratia ( innebär ungefär att dom river räkningen / inte kommer driva in pengarna)

Jag bad ändå min advokat att skicka in en ansökan och nu äntligen är det gjort.

Till saken hör att det kommer ta 2-4veckor att få svar och under den tiden har den 7 november kommit och gått.

Jag ringde till Staten och ville veta vad som kommer hända och hur mycket pengar vi fått in men fick svaret att jag får tala med mitt ombud. Summan av detta blev att jag kände mej både misstrodd och omyndigförklarad. Det är ju ”mitt” ( jag och lillasysters) fall men jag kunde ändå inte få svar utan måste gå genom ombudet.

Jag vet inte vad som kommer hända nu. Enligt min advokat kan jag ta det lugnt.

I mail skriver han:

Hej,

Jag bifogar den ansökan som givits in till JK, med önskemålet att JK efterger kostnaderna. Vad som händer nu med rättegångskostnaderna är följande.

·         JK kommer ta beslut om ja eller nej till vårt önskemål. Innan beslut är taget kommer kravet inte att gå till inkasso genom fogden. Beslut kan vi vänta om cirka 2-4 veckor från idag.

·         JK kan endera besluta att inte driva in kravet på rättegångskostnader, eller bestämma sig för att driva in kravet på rättegångskostnader.

·         Beslutar JK att driva in kravet så skickas ärendet till Kammarkollegiet.

 

Begäran om ex gratia går idag även till socialminister Åsa Regnér, då JK hanterar frågan om eftergift av statlig fordran och regeringen hanterar ex gratia ansökan. Hos JK har det kommit in 44 950 kr per igår vilket är mycket positivt. På Sofias klientmedelskonto hos Legio finns det 3 412 kr. Detta gör att Ni har fått in cirka 25 % av kostnaden hitintills, vilket är positivt. Jag håller Er uppdaterade om utvecklingen.

Jag känner mej fruktansvärt trött och ledsen.

Vet inte hur jag ska lyckas samla kraft till att få ihop pengar.

Jag är väldigt tacksam över att så många engagerar sej och hjälper till att dela information och bidrar med pengar.

Även kända personer har blivit berörda av detta och tagit ställning och uppmanar sina följare att swicha och dela.

Fortsätt gärna hjälpa oss. Utan er är vi ingenting / Sofia och lillasyster Hanna.

Swisch 070-3939293
eller direkt in på statens konto: BG 5050-7995 märk med T2868-16

 

LÄS gärna: http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/debatt-jag-blev-v%C3%A5ldtagen-som-barn-%E2%80%93-nu-kr%C3%A4ver-staten-200-000-kr-f%C3%B6r-att-jag-anm%C3%A4lde/ar-AAjkN7R?li=BBqxCu3&ocid=mailsignout

 

 

Annonser

En reaktion på ”Ansökan om Ex-gratia har lämnats in

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s