Konsten att vara ledig från socialamedier

– först jobbar man vrålhårt två veckor och längtar efter en ledighet där man ska få njuta av frisk höstluft och alla trevliga sysslor som finns på en gård: Kratta, måla,spika,klippa,  städa, elda rensa, ansa, klippa, plocka äpplen, valla ankor, mata höns och så klippa gräset igen för vårt gräs måste ha rekord i snabbväxe.  Långa uppiggande skogspromenader med korgen full av svamp och lingon och så Ääääntligen kommer ledigheten och då kommer även förkylningen.

Jag som tänk mig dagar utan väckarklocka – där jag fick vakna av mig själv. Alltid härligt utvilad och full av energi.  Efter en lång och lagom nyttig frukost skulle jag ta en mycket stillsam promenad med min hund och sen kanske förmiddagsfika lite i solen och efter det, plocka några äpplen och efter det vila i korgstolen som står framför syrenhäcken.

Ingen mobiltelefon, inga datorer. Fri från social medier!

By by till Facebook, Instagram och alla andra sidor jag annars nästan tvångsmässigt besöker fast jag är utled på dem.

Ja så kom äntligen min efterlängtade  ledighet och med den även feber, rinnsnuva och halsont.

Förkylningen slog till med full kraft och att ta sig ur sängen ned för de tretton trappstegen och så hukande hasa in på toalett för att morgonkissa var en sådan utmaning att jag som straff måste logga in på Facebook när jag ändå satt på toa. Att jag sedan blev kvar där hela dagen ( alltså inte på toa) kunde jag inte alls rå för.

Jag fastnade helt enkelt på alla köp -och säljsidor. I folks bilder, kommentarer och statusar. Jag kunde för mitt liv inte låta bli att ta reda på vem av mina vänner som var min tvillingsjäl eller vilken skådespelare jag liknar. Jag var fast!

Ja så gick en stor del av min ledighet och medan förkylningen spred sig  i kroppen spred jag min kommentarer på nätet. Jag hittade några nygamla vänner. Gillade bilder, delade budskap och upplysningar. Hjälpte en förvirrad katt att hitta hem. Deltog i en tävling om ett års schampoförbrukning. Jag skrattade åt en höna med reflexväst som kunde göra konster och jag råkade blockera en kompis som jag sen inte fick tillbaka. Så gick det med min socialamedierfrialedigehet!

Men under min nästa ledighet ska jag vila. Inget Facebook. Inget Instagram.  Jag ska vakna av mig själv. Vara härligt utvilad och full av energi.  Efter en lång och lagom nyttig frukost tänker jag ta en mycket stillsam promenad med min hund och sen passa på att förmiddagsfika  i solen och efter det plocka några söta höstäpplen.  Och om det inte regnar sätter jag mej givetvis framför syrenhäcken i en korgstol och bara vilar.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s